Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 octombrie 2015, 12:31 views 8633
Un nou punct pe harta arheologică a Chișinăului
07 octombrie 2015, 12:31 views 8633

Un nou punct pe harta arheologică a Chișinăului

În timpul lucrărilor de reparație efectuate în curtea unei case de pe strada Mitropolit Varlaam a fost depistată o intrare veche în subterană. Arheologii au reușit să identifice beciul vechi găsit la Chișinău, pe strada Varlaam, 90, a relatat marți pentru Sputnik colaboratorul Institutului de Arheologie Sergiu Agulnicov.

„Acest beci a fost săpat și amenajat la sfîrșitul secolului XIX – începutul secolului XX. El servea drept depozit de legume, fructe și alte produse alimentare. Era un lucru răspîndit la Chișinău pînă la electrificarea generală și introducerea în uz a frigiderelor", a spus Agulnicov.

Potrivit lui, anterior, în acest loc a fost o altă casă, care mai tîrziu a fost demolată și deja în secolul XX, în locul ei a fost ridicată una nouă. Iar pivnița nu se mai folosea, judecînd după abundența de deșeuri găsite la locul lucrărilor arheologice.

„Am fotografiat beciul depistat, cîteva obiecte au fost luate pentru a fi examinate. Mulți deja cunosc că la Chișinău există o sumedenie de astfel de pivnițe. Fiecare beci găsit este introdus pe harta arheologică a Chișinăului", a spus Agulnicov.

Sursa: ru.sputnik.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , arheologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
756 locuitori

Şipca este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şipca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 3 km de orașul Șoldănești și 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 756 de oameni. Prima mențiune documentară certă a localității datează din anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.