Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 iunie 2018, 16:23 views 10714
Nicio grădiniță privată din Chișinău nu este acreditată?
18 iunie 2018, 16:23 views 10714

Nicio grădiniță privată din Chișinău nu este acreditată?

Nicio grădiniță privată din Chișinău nu dispune de autorizaţie din partea Direcției municipale generale, educație, tineret și sport şi nu este verificată. Acesta este un business, iar părinţii riscă cînd îşi înscriu copii la astfel de grădiniţe. Afirmaţia a fost făcută de primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul şedinţei operative de astăzi a serviciilor primăriei.

Potrivit lui Codreanu, aceste grădiniţe sunt deschise în mare parte în case private şi nu sunt verificate la nivel de respectare a normelor sanitare, dar nici la capitolul implementarea curriculei de învăţămînt.

„Dacă întrebați Ministerul Educației, nimeni nu o să vă poată spună câte sunt ele la număr, pentru că ele nu sunt nicăieri înregistrate. Dacă se întîmplă ceva, cine răspunde? Este un subiect sensibil, deoarece vorbim de siguranța copiilor", a opinat Codreanu.

Oficialul a cerut Direcției generale, educație, tineret și sport Chișinău să organizeze discuţii la acest subiect la care să fie chemaţii şi reprezentanți de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Centrul de Sănătate Publică şi reprezentanţi ai asociaţiilor de părinţi.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , grădiniţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
5062 locuitori

Larga este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Larga şi Pavlovca. Satul Larga este situat la o distanță de 19 km de oraşul Briceni, 12 km de Lipcani şi 256 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului Larga constituia 5062 de oameni. Prima atestare documentară a satului Larga datează din iulie 1429, cînd domnul Ţării Moldovei Alexandru cel Bun îl întărea lui Dan Uncleată.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.