Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 septembrie 2018, 16:58 views 8682
GFM: Mozaicul de la gară va fi salvat
11 septembrie 2018, 16:58 views 8682

GFM: Mozaicul de la gară va fi salvat

Mozaicul de pe peretele unei clădiri de lîngă Gara Feroviară din Chișinău ar putea fi valorificat în viitorul apropiat.

Cel puțin aceasta susțin reprezentanții Gării, care, într-un comentariu pentru portalul nostru de știri, au declarat că au înaintat un demers către consilierii locali, prin care solicită rezilierea contractului de arendă cu agentul economic care a construit cafeneaua ce acoperă o jumătate din suprafața mozaicului și, ulterior, valorificarea operei de artă.

Potrivit reprezentanților Gării, cafeneaua a fost construită în anul 1995, iar în prezent se analizează posibilitatea rezilierii contractului.

Reamintim că anterior Ion Ştefăniţă, directorul Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, a declarat că agentul economic care a construit cafeneaua din fața mozaicului trebuie să demoleze clădirea și să își continue activitatea într-o altă încăpere din oraș.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Mozaic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
482 locuitori

Drojdieni este un sat din cadrul comunei Şişcani, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Nisporeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 482 de oameni. Satul Drojdieni afost menționat documentar în anul 1643.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.