Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 septembrie 2018, 10:52 views 6891
100.000 de euro pentru construcţia unui teatru verde în Chişinău
12 septembrie 2018, 10:52 views 6891

100.000 de euro pentru construcţia unui teatru verde în Chişinău

Autorităţile oraşului Arad din România sînt gata să investească 100 de mii de euro în construcţia unui teatru verde în Chișinău. Scena în aer liber şi instalaţiile necesare urmează să fi amenajate în Parcul Rîșcani al Capitalei.

Construcţia noului teatru de vară face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a Parcului Rîşcani.

"Pe 22 august, pretura sectorului Rîşcani s-a înfrăţit cu municipiul Arad, România. La idee prezentată de noi, ei ne alocă în jur de 100 de mii de euro", a spus Nicolae Balaur, pretorul sectorului Rîşcani din Chişinău.

Conform proiectului, teatrul verde va putea găzdui pînă la o mie de spectatori, care vor urmări spectacolele nu pe bănci tradiţionale, ci pe scaune pliante.

"Ideea este foarte bună. Trebuie să investim în dezvoltarea copiilor, ca să meargă la concerte, la spectacole muzicale."

"Dacă totul se va rezuma doar la distracții zgomotoase pentru tineri, atunci sînt împotrivă, însă dacă vor avea loc acțiuni calme, unde oamenii se vor aduna să se odihnească, atunci de ce nu?"

Parcul Rîșcani a fost amenajat în 1970. Locul a devenit cunoscut, după ce în toamna anului 1977 acolo a fost instalat un avion vechi IL-18B, care s-a aflat în parc pînă în 1984, cînd a fost demontat din cauza unor indivizi care au vandalizat aparatul de zbor.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Rîșcani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
292 locuitori

Sărătenii Noi este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 89 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 292 de oameni. Satul Sărătenii Noi a fost menționat documentar în anul 1901.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.