Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 septembrie 2018, 12:10 views 11567
Lucrările de reconstrucţie a scărilor din Parcul „Valea Morilor”, în toi (Foto)
12 septembrie 2018, 12:10 views 11567

Lucrările de reconstrucţie a scărilor din Parcul „Valea Morilor”, în toi (Foto)

La 100 de zile de la lansarea lucrărilor de reconstrucție a scărilor de granit din parcul „Valea Morilor", Primăria vine și cu primul raport.

Potrivit unor imagini făcute publice de autoritățile locale, pe șantier procesul de reconstrucție se desfășoară fără abateri, iar graficul de lucrări aprobat de autorități este devansat pe anumite poziții.

Pînă la etapa actuală, conform proiectului, din cele patru ziduri de sprijin, două fragmente au fost betonate și placate integral. De asemenea, au fost betonate 38 de trepte din totalul de 221, iar 8 trepte au fost finisate în variantă finală.

Totodată, s-au executat lucrările de trasare a apeductului, care urmează a fi dat în exploatare. Alte lucrări aferente proiectului au vizat curățirea și tăierea arborilor bolnavi și avariați din vecinătatea scării de granit.

De menționat că lucrările de reabilitare a scărilor de granit din parcul „Valea Morilor" au început în luna mai 2018 și urmează a fi finalizate în iulie 2019.

Proiectul de reconstrucție a scării de granit este realizat în baza unui grant în valoare de 18 milioane 970 de mii de lei (circa 920 mii euro) din partea Consiliului local al Sectorului 1 a municipiului Bucureşti, România. Totodată, contribuția Primăriei municipiului Chişinău constituie 5 la sută din valoarea proiectului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Valea Morilor , reconstrucţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
2010 locuitori

Hincăuţi este un sat și comună din raionul Edineț. În componența comunei Hincăuți intră satele Hincăuți, Clișcăuți și Poiana. Satul Hincăuți se află la o distanță de 18 km de orașul Edineț și la 224 km de Chișinău. La 01.01.2008 populaţia comunei constituia 2010 persoane. Prima atestare documentară a satului Hincăuți din ținutul Hotin datează din 20 decembrie 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.