Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 septembrie 2018, 12:55 views 9464
La Chișinău va fi construit un centru medical pentru sterilizarea maidanezilor
17 septembrie 2018, 12:55 views 9464

La Chișinău va fi construit un centru medical pentru sterilizarea maidanezilor

Primăria capitalei urmează să creeze un centru medical care va sterizila maidanezii.

Anunțul a fost făcut de primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei. Acesta va fi deschis în aproximativ o lună și are drept scop "eliberarea" capitalei de cîinii din stradă.

„De circa patru luni s-a depus efort la crearea serviciului municipal care să se ocupe de problema cîinilor maidanezi. Se lucrează la construirea volierelor, iar cabinetul medical, în proporție de 80%, a fost deja echipat. Urmează să procurăm medicamentele și să obținem autorizația de la ANSA pentru a începe să activăm. Centrul va avea și condiții postoperatorii. De asta construim voliere noi, venim cu medicamente, ustensile medicale. Nu va fi un centru ultramodern", a declarat Codreanu.

Totodată, el a menționat că în cadrul centrului cîinii sănătoși urmează să fie sterilizați, iar apoi eliberați, pe cînd cei care suferă de rabie vor fi eutanasiați.

„Capacitatea va fi mică. Noi nu prevedem crearea unui adăpost, fiindcă asta nu va rezolva problema cîinilor maidanezi. Nicio țară din lume nu are un adăpost cu mii de cîini. Ei sînt mult prea mulți ca să-i ținem acolo. Scopul nostru este să avem un centru de sterilizare. Pînă acum se mergea pe sterilizarea unui grup mic de maidanezi, dar asta nu rezolva problema. Dacă faci sterilizarea animalelor, trebuie s-o faci masiv timp de trei luni, ca să sterilizezi 2-3 mii de cîini. Ei se înmulțesc mult prea repede", a conchis primarul.

Pentru amenajarea terenului destinat maidanezilor, Consiliul municipal a alocat în acest an 1 milion de lei. Cu toate acestea, construcția centrului va fi posibilă datorită suportului unor companii private.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Sterilizare , animale

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1653
Populația:
2038 locuitori

Cornești este un sat și comună din raionul Ungheni. Cornești este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2038 de oameni. Satul Cornești a fost menționat documentar în anul 1653.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.