Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 octombrie 2018, 11:37 views 10493
Cînd vom avea troleibuze noi pe străzile Chişinăului
23 octombrie 2018, 11:37 views 10493

Cînd vom avea troleibuze noi pe străzile Chişinăului

De la începutul lui noiembrie, încă cinci troleibuze de tip nou, cu propulsie autonomă, vor circula prin Capitală. Acestea sînt aduse din Belarus şi asamblate la Chişinău. Troleibuzele sînt dotate cu aer condiţionat şi acumulatoare.

Potrivit directorului Regiei Transport Electric, itineralul de circulaţie a unităţilor de transport urmează a fi stabilit de municipalitate.

Cele cinci troleibuze au ajuns în Capitală la mijlocul lunii septembrie curent. În prezent, muncitorii montează sistemul electric, dar şi blocurile optice, care vor fi dotate cu lămpi LED.

Muncitorii spun că un troleibuz poate fi asamblat, în totalitate, timp de o săptămînă.

"Consolele instalăm pentru a pune sticla din faţă. Aici, la mijloc, din urmă. La acestea, care cu acumulatoare tare multe mărunţuşuri sînt. Timp foarte mult se duce la dînsele", a spus Alexandru Arnautu, mecanic.

"Noi avem partea electrică cu electronică, sînt toate cablurile, montarea merge la noi. Controlăm, verificăm şi ele pleacă la toate agregatele, motoarele electrice care sînt pe tot troleibuzul. Lumina, toate gabariturile", a spus Victor Levciu, şeful atelierului de reparaţie şi asamblare RTEC.

Potrivit directorului Regiei Transport Electric, troleibuzele ar putea circula şi în afara oraşului, odată ce acestea sînt dotate cu acumulatoare. Costul unei unități de transport este de aproape 240.000 de euro, bani investiţi din bugetul municipal.

"Troleibuzele cu mers autonom ne permit să ne extindem raza de acoperire. Numărul unităţilor de transport, care sînt emise zilnic la linie este în creştere", a spus Dorin Ciornîi, directorul RTEC.

Costul celor cinci troleibuze este de 1,2 milioane de euro. Pînă la sfărşitul anului curent, urmează să ajungă în Capitală şi celelalte 10 unităţi de transport procurate din Belarus.

Cinci dintre acestea vor fi cu propulsie autonomă şi sisteme de aer condiţionat, iar celelalte cinci vor circula cu bare electrice.

În prezent, pe străzile municipiului se deplasează 305 de troleibuze.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , troleibuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1692
Populația:
21 locuitori

Pojarna este un sat din cadrul comunei Sinești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 74 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de locuitori. Satul Pojarna a fost menționat documentar în anul 1692.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.