Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 ianuarie 2019, 16:33 views 11786
Oraşul Chişinău s-ar putea alege cu autobuze noi
04 ianuarie 2019, 16:33 views 11786

Oraşul Chişinău s-ar putea alege cu autobuze noi

În ultimii 12 ani, în Chişinău, nu a fost cumpărat niciun autobuz, iar din cele 100 de autobuze din parcul existent, 35 se strică zilnic. Este declaraţia primarului interimar, Ruslan Codreanu, care se arată deranjat de atitudinea delăsătoare a administraţiei precedente în raport cu transportul public.

"Vechimea parcului actual de autobuze trece de 20 de ani. Rulajul la toate autobuzele a trecut de 1 mln de km și trebuiesc casate. Serviciile pe care le oferă în prezent parcul urban, sînt dramatice. De ce o întreprindere care trebuie să fie eficientă, noi îi compensăm pierderile cu sute de milioane anual. De ce intenționat se punea pe brînci un domeniu strategic pentru municipiu si cele mai profitabile rute se transmiteau privaților?", scrie pe o reţea de socializare Ruslan Codreanu.

Primarul interimar mai spune că în anul 2018, au fost alocate resurse financiare pentru procurarea autobuzelor și au fost efectuate 4 licitații, dar nu s-a reușit procurarea de autobuze noi. Însă, cu două zile în urmaă, a fost lansată licitația de procurare a autobuzelor.

"Îmi doresc ca în acest an să avem autobuze noi pe străzile capitalei. Albișoara. Testimițeanu. Băcioii noi. Maria Drăgan. Milescu Spătaru. Drumul Viilor. Valea Crucii", a conchis Codreanu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , autobuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
950 locuitori

Păscăuţi este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 950 de locuitori. Satul Pășcăuți a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.