Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 ianuarie 2019, 11:45 views 11357
Tîrgul de Crăciun din centrul capitalei s-a încheiat
16 ianuarie 2019, 11:45 views 11357

Tîrgul de Crăciun din centrul capitalei s-a încheiat

Feeria sărbătorilor de iarnă la Tîrgul de Crăciun din centrul capitalei, organizat de către Guvern, a atras peste un milion de vizite, inclusiv peste opt mii de copii, din toate colțurile țării.

Totalurile au fost făcute în seara zilei de 15 ianuarie, cînd a fost anunțată încheierea Tîrgului, cu organizarea unei tombole. Astfel, șase vizitatori s-au ales cu premii generoase.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, tîrgul de Crăciun din capitală a fost organizat după modelul marilor orașe europene. Cel mai frumos eveniment al iernii a atras peste un milion de vizite. Totodată, opt mii de copii din familii defavorizate, inclusiv din internate sau instituții pentru copii cu nevoi speciale, dar și din regiunea transnistreană, au avut posibilitatea să se bucure de adevărata magie a sărbătorilor de iarnă la Tîrgul de Crăciun, datorită susținerii Guvernului.

Prezent la festivitatea de încheiere, premierul Pavel Filip a spus că cei care au vizitat Tîrgul de Crăciun în această perioadă, inclusiv copiii, s-au bucurat de cadourile oferite de Moș Crăciun, au avut parte de zîmbete și multe momente frumoase. „Scopul pe care ni l-am propus a fost atins. În această perioadă de timp, în scenă au urcat mulți artiști care ne-au adus aminte de tradițiile noastre frumoase, doar noi în Republica Moldova avem tradiții frumoase", a spus premierul.

Pavel Filip și-a exprimat speranța că această tradiție frumoasă va continua. „Funcțiile vin și pleacă, și atunci cînd voi pleca și eu din funcția de premier, vreau să las această tradiție în urma mea și am toată siguranța că Guvernele următoare o vor respecta", a conchis Pavel Filip.

În ultima zi a Tîrgului, în orășelul din strada 31 august s-a desfășurat un concert de gală, iar atmosfera de sărbătoare a fost încinsă de cei mai îndrăgiți interpreți autohtoni. Totodată, în cadrul tombolei organizate, au fost oferite șase premii pentru participanți: un televizor, două tablete și trei smartphone-uri. La fel, trei agenți economici care și-au decorat căsuțele în cel mai original mod s-au ales cu diplome.

Bradul instalat în centrul Tîrgului de Crăciun a fost înalt de 20 de metri, împodobit cu sute de figurine și 46 de mii de LED-uri. În cadrul Tîrgului vizitatorii au avut posibilitatea să se bucure de Roata Panoramică, iar caruselul de poveste a fost o adevărată atracție pentru copii, la fel și cel mai mare patinoar din țară. În zona de poveste, Moș Crăciun i-a așteptat pe cei mici cu o desagă plină de daruri, iar zona tradițiilor a fost potrivită pentru cei interesați să aleagă cadouri celor dragi, create de meșterii autohtoni.

Tîrgul de Crăciun a fost organizat pentru al doilea an consecutiv la inițiativa premierului Pavel Filip.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

tirg , Crăciunul

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
15624 locuitori
Logo

Edineţ este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Edineţ. Amplasat în nordul Republicii Moldova, oraşul Edineţ este situat la o distanţă de 200 km de Chișinău.  Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15624 de locuitori. Localitatea este atestată documentar în anul 1431 cu numele Vedinţi, fiind întărită de către Alexandru cel Bun lui Cupcici vornic.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.