Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 martie 2019, 15:05 views 10632
Locatarii vor stabili singuri cînd își deconectează căldura în bloc
13 martie 2019, 15:05 views 10632

Locatarii vor stabili singuri cînd își deconectează căldura în bloc

Locatarii blocurilor conectate la sistemul centralizat de termoficare pot decide singuri cînd să fie oprită livrarea agentului termic.

Aceștia pot cere și reglarea consumului de energie termică, în funcție de necesitate. Solicitarea va fi făcută către gestionarul fondului locativ sau responsabilului de sistemul ingineresc din bloc.

Termoelectrica furnizează energie termică pentru încălzire și apă caldă pînă la branșamentul blocului, fără întrerupere, tot anul împrejur, însă gestionarea sistemului ingineresc din bloc intră în responsabilitatea gestionarului fondului locativ.

„Procedura de conectare și de deconectare de la serviciilor de termoficare a rămas aceeași. În această perioadă de tranziție a temperaturii aerului exterior, gestionarii fondului locativ de comun acord cu locatarii stabilesc debitul agentului termic, astfel încît să existe un confort termic în apartamente. Instalațiile Termoelectrica S.A. aflate în subsolul blocului, care asigură furnizarea energiei termice, permit ca consumatorii să se deconecteze pe parcursul zilei, iar seara, atunci cînd temperaturile sînt scăzute, la necesitate, să fie reluat consumul de energie termică" a menționat Veaceslav ENI, Directorul General al Termoelectrica S.A..

Termoelectrica S.A. asigură cu energie termică peste 5678 de imobile, dintre care circa 594 de instituții bugetare, aproximativ 814 agenți economici, inclusiv 209 mii de apartamente, în aproximativ 2955 de blocuri locative în mun. Chișinău.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

incalzire , locuință

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
107 locuitori

Soroca este un sat din cadrul comunei Iabloana, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 107 oameni. Satul Soroca a fost înființat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.