Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 martie 2019, 10:50 views 18817
Informații care nu au fost făcute publice despre școala ,,uitată” din Chișinău (Doc, Video)
22 martie 2019, 10:50 views 18817

Informații care nu au fost făcute publice despre școala ,,uitată” din Chișinău (Doc, Video)

Școala din sectorul Botanicare care ,,se odihnește" de mai bine de 5 ani a devenit un subiect care a intrat tot mai mult în vizorul locatarilor din preajmă și nu doar.

De asemenea, redacția Noi.md a încercat să afle de cînd aceste teren se dărîmă la propriu, dar ,,prinde aripi" în planurile autorităților.

,,Nu știu cine sînt autorii proiectului și cînd a fost aprobat, știu doar că acest lucru s-a întîmplat înainte de a ocupa eu funcția actuală", a declarat șeful interimar de la Direcţia educaţie, tineret şi sport din sectorul Botanica, Ion Musteață, fiind contactat de redacția Noi.md.

La data de 18 martie 2019, redacția Noi.md a transmis o solicitare către Primăria Municipiului Chișinău pentru a afla informații despre fosta Școală nr. 6 (Bulevardul Cuza Vodă 17/2, Botanica, Chișinău). La fel am cerut să aflăm cine sînt autorii proiectului de transmitere a clădirii în gestiunea Ministerului Afacerilor Interne și cînd a fost aprobat.

Pînă în momentul publicării acestui articol, nu am primit nici un răspuns de la Primăria Municipiului Chișinău.

Ulterior, surse ale redacției Noi.md au dezvăluit că la data de 14 martie 2017 a fost adoptată decizia Consiliului Municipal Chișinău de transmitere a acestor construcții (școala situată pe bulevardul Cuza Vodă 17/2) către Stat.

Sursele ne-au mai spus că la data de 22 decembrie 2017 a fost transmis în folosință și terenul aferent prin deciza Consiliului Municipal Chișinău.

Potrivit datelor din Registrul Bunurilor Imobile, la moment, atît construcțiile, cît și terenul sînt în proprietatea municipiului Chișinău date în gestiune către Direcția Educație, Tineret și Sport din Sectorul Botanica.

,,Școală e închisă, iar clădirea a fost transmisă Ministerului Afacerilor Interne. Decizia este aprobată, urmează să fie emis actul de transmitere", a declarat anterior șeful interimar de la Direcţia educaţie, tineret şi sport sectorul Botanica, Ion Musteață, fiind contactat de redacția Noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , scoala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
64 locuitori

Făgădău este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Localitatea Făgădău este situată la distanța de 30 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 64 locuitori. Satul Făgădău a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.