Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 martie 2019, 16:15 views 18380
Autobuzele noi vor fi distribuite și pe rutele suburbane
29 martie 2019, 16:15 views 18380

Autobuzele noi vor fi distribuite și pe rutele suburbane

Primăria municipiului Chișinău informează că pe linia nr. 2 de autobuz, care face legătura cu orașul Cricova, vor circula, din aprilie, autobuze noi.

Ultimele 6 unități de transport de pasageri, model „ISUZU Cityport" cumpărate de municipalitate vor ajunge în curînd la Chișinău, iar cîteva vehicule vor înlocui autobuzele vechi și uzate care sînt acum pe linia nr. 2.

În prezent, pe ruta nr. 2 de autobuz circulă 7 unități de transport de mare capacitate, iar unele dintre vehicule au termenul de exploatare de peste 20 de ani.

E de menționat că și pe rutele care fac legătura cu localitățile suburbane: Ghidighici, Băcioi, Dobrogea etc. este necesară îmbunătățirea materialul rulant al operatorului de transport municipal.

Starea unităților de transport din dotarea Parcului Urban de Autobuze a căror termen de exploatare este depășit, se datorează faptului că, în ultimii 13 ani nu s-au făcut investiții la acest capitol.

Odată cu procurarea a în anul curent a lotului de 31 de autobuze, de model „ISUZU Cityport", în valoare de 78 milioane de lei, materialul rulant al Parcului Urban de Autobuze este modernizat în proporție de 30 la sută.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

autobuz , Chisinau , suburbie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2081 locuitori

Bălăbăneşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăbăneşti, Mălăieşti şi Mălăieştii Noi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Criuleni și la 24 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2081 de locuitori. Satul Bălăbănești a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.