Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 iulie 2019, 12:05 views 4372
Ce nu știu oamenii despre sortarea deșeurilor în tomberoanele din Capitală
16 iulie 2019, 12:05 views 4372

Ce nu știu oamenii despre sortarea deșeurilor în tomberoanele din Capitală

Chiar dacă în Chișinău au fost instalate tomberoane pentru diferite tipuri de deșeuri, în realitate acestea nu ar dispune de secții separate pentru sticlă, plastic și hîrtie.

Din imaginile postate pe rețelele de socializare de către internauți se poate vedea că într-un tomberon, ce ar fi plasat în preajma parcului Ștefan Cel Mare din capitală, atît deșeurile de plastic, hîrtie cît și cele de sticlă nu sînt sortate, ci ajung într-o singură secție.

„Dacă cineva încă nu știe cum Primăria Chișinău „sortează" gunoiul. Tomberonul se află lîngă parcul Ștefan cel Mare. Nu că altele, de acest gen, nu ar fi la fel. La fel se întîmpla și cu pubelele colorate cu acoperișuri de lemn de printre blocurile locative. Sortare de ochii lumii pentru că mașini separate care să ia gunoiul deja sortat – nu-s!
Tot gunoiul ajunge iar împreună amestecat în mașină. O parte din acest gunoi ajunge iar să fie sortat cu mîinile. Ceva idei ce se poate de făcut", au scris reprezentanții grupului „No Plastic Moldova" pe rețelele de socializare.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , deşeuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
370 locuitori

Sagaidac este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 23 km de oraşul Criuleni şi la 31 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 de oameni. Satul Sagaidac a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.