Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 septembrie 2019, 12:30 views 3844
Vom plăti pentru putoare sau unde „zboară” 24 de milioane de euro (Video)
10 septembrie 2019, 12:30 views 3844

Vom plăti pentru putoare sau unde „zboară” 24 de milioane de euro (Video)

Serile de toamnă-s frumoase, dar mirosul urît adus de vînt este cel pentru care locuitori Capitalei plătesc cu răbdare și liniște.

Să o luăm de la capăt. Cînd era Chirtoacă la cîrma Primăriei, în ianuarie 2017, autoritățile municipale au promis din nou că ne vor scăpa de mirosul urît din Capitală. Astfel a început "romanul" despre lucrările de reabilitare a Stației de Epurare.

Valoarea proiectului a fost de peste 24 de milioane de euro, iar valoarea totală inclusiv reconstrucţia reţelelor, procurarea echipamentelor, utilajelor, etc, fiind de 62 de milioane de euro. Lucrările de modernizare a Staţiei de Epurare ar fi trebuit să înceapă încă în anul 2012, an în care a fost semnat acordul de finanţare. Abia la 6 ani distanță întreprinderea Apă-Canal Chişinău care gestionează Staţia, a reuşit să îndeplinească punctele din caietul de sarcini.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
3516 locuitori

Opaci este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Opaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Căușeni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3516 oameni. Satul Opaci a fost menționat documentar în anul 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.