Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 octombrie 2019, 15:00 views 4278
Năstase și Ceban se vor duela în turul II
07 octombrie 2019, 15:00 views 4278

Năstase și Ceban se vor duela în turul II

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ion Ceban, ar lua cele mai multe voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale generale. Asta arată datele ultimului sondaj realizat de WhatchDog.md și CBS-AXA.

Potrivit studiului, în primul tur, peste 25 la sută dintre respondenții deciși ar vota pentru Ion Ceban, acesta fiind urmat de candidatul blocului electoral ACUM, Andrei Năstase, cu 19 la sută.

Dacă mîine ar avea loc alegerile pentru primarul general de Chișinău, cum ați vota? (total deciși)

Ion Ceban – 25,7% Andrei Năstase – 19% Dorin Chirtoacă – 5,1% Vladimir Cebotari – 2,5% Octavian Țîcu – 2%

Potrivit studiului, cei doi sînt lideri detașați, în lupta pentru fotoliul de primar general al capitalei, fiind urmați de fostul primar Dorin Chirtoacă cu 5,1%, democratul Vladimir Cebotari cu 2,5% și Octavian Tîcu cu 1,3 la sută.

Potrivit sondajului, cele mai multe locuri în Consiliul Municipal Chișinău le-ar ocupa Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM) și blocul electoral ACUM.

Studiul a fost elaborat și prezentat de Comunitatea WhatchDog.md și CBS-AXA cu sprijinul financiar al National Endowment for Democracy.

Sondajul a fost efectuat în ultimele 2 săptămîni din septembrie, pe un eșantion de 502 cetățeni, rezidenți în municipiul Chișinău și are o marjă de eroare de 4,4 la sută.

Alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie. În competiția pentru funcția de primar general au fost înregistrați oficial 19 candidați.

Andrei Năstase și Ion Ceban s-au bătut pentru fotoliul de primar al capitalei în turul doi al alegerilor locale noi din 3 iunie 2018. Atunci, liderul PPDA a obținut victorie, rezultatele scrutinului însă au fost anulate de instanța de judecată pe motiv că Andrei Năstase a încălcat prevederile legale privind organizarea agitației electorale.

Sursa: zdg.md

Cuvinte cheie:

Ion Ceban , alegeri , Andrei Năstase

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
535 locuitori

Tăura Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 1.28 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tăura Veche și Tăura Nouă. Satul Tăura Veche se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 116 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 535 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1568 cu denumirea Tăuri.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.