Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 noiembrie 2019, 10:00 views 4473
Percheziții la domiciliul unui ex-primar al Chișinăului
05 noiembrie 2019, 10:00 views 4473

Percheziții la domiciliul unui ex-primar al Chișinăului

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP în comun cu procurorii PCCOCS au descins în această dimineață cu percheziții pe mai multe adrese din Chișinău. Acțiunile au loc în dosarul cu privire la achiziţioarea a celor 31 de autobuze ISUZU de către Parcul Urban de Autobuze din municipiul Chişinău.

Sursele Deschide.MD, sub protecția anonimatului, ne-au spus că oamenii legii interprind cel puțin 14 percheziții pe mai multe adrese din Chișinău. Acțiunile de urmărire penală au loc la biroul și domiciliile mai multor factori de decizie din cadrul primăriei Chișinău, la Parcul Urban de Autobuze din municipiul Chişinău, dar și la unii agenți economici.

Aceleași surse ne-au mai spus că procurorii și ofițerii INI interprind percheziții inclusiv la domiciliul fostului primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Am încercat să luăm legătura cu fostul edil, însă acesta nu a răspuns la apelurile reporterilor noștri.

Amintim că la începutul anului, licitația de achiziționare a celor 31 de autobuze a fost cîștigată de compania Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd. Compania offshor era înregistrată în regiunea separatistă Cipru de Nord, deși fondatorii erau de origine turcă.

Presa a scris că în timpul licitației aceștia au oferit atunci cel mai mare preţ – 78,08 milioane de lei (fără TVA) însumat pentru toate autobuzele. Mai multe semne de întrebare au apărut și la capitolul transfer de bani așa cum regiunea este cu statut necunoscut asemănător cu Transnistria.

Ruslan Codreanu care era pe atunci primar interimar al capitalei și care a participat la procedura de selectare a companiei ce a livrat autobuzele, a declarat ulterior că nu cunoștea faptul că compania ar fi aparținut unei zone offshore.

Compania BMC Truck & Bus, care a rămas păgubaşă, a încercat anterior de cîteva ori să obţină dreptul de a livra autobuze în Chişinău, dar de fiecare dată nereuşit. Ea a cîştigat şi o licitaţie, care, în urma unei contestații a concurenților, a fost anulată de către Agenţia Naţională pe Soluţionarea Contestațiilor. Motivul ar fi fost termenii de livrare – pînă la 120 de zile.

De precizat că Ruslan Codreanu este nașul de cununie al președintelui Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, deputatului blocului ACUM, Sergiu Litvinenco.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , primar , perchezitii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1608 locuitori

Miciurin este un sat şi comună din raionul Drochia. Miciurin este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Drochia și la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1608 oameni. Satul Miciurin a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.