Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 noiembrie 2019, 15:00 views 3854
Blocul vechi al liceului ”Gheorghe Asachi” va fi reparat
28 noiembrie 2019, 15:00 views 3854

Blocul vechi al liceului ”Gheorghe Asachi” va fi reparat

Blocul vechi al liceului "Gheorghe Asachi" de pe strada București, va fi reparat capital, în cadrul unui proiect în valoare de peste 70 de milioane de lei, implementat în baza unui Acord de cooperare între sectorul Centru al municipiului Chișinău și sectorul 1 al municipiului București.

O decizie privind acceptarea implementării proiectului nominalizat a fost aprobată ieri de consiliul Municipal Chișinău.

Înțelegerea prevede schimb de experiență, implementarea unor proiecte și programe comune, privind conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric, atragerea fondurilor europene, dezvoltarea turismului și alte domenii de interes comun.

Primăria Chișinău va acoperi cheltuielile de efectuare a expertizei tehnice a edificiului, elaborarea documentației de proiect și devizului de cheltuieli, de efectuare a expertizei tehnice a proiectului de execuție, asistență tehnică și supravegherea tehnică.

Primăria Chișinău și administrația liceului "Gheorghe Asachi" urmează să identifice spații pentru desfășurarea procesului educațional, pe perioada executării lucrărilor de reparație capitală a blocului vechi.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

reparatie , liceu , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9063 locuitori

Cupcini este un oraş în Raionul Edineţ, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii,  străbătut de rîul Ciuhur, oraşul Cupcini este situat la o distanţă de 194 km de Chișinău. Conform datelor statistice, în anul 2008, populaţia oraşului constituia 9063 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1431, cînd Alexandru cel Bun întărea stăpînirea asupra „vadului de piatră de pe Ciuhur” lui Cupcici vornic, a cărui nume îl ia satul.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.