Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 februarie 2020, 14:40 views 2955
Cît au costat lucrările de reabilitare a parcului Mezon (Foto)
18 februarie 2020, 14:40 views 2955

Cît au costat lucrările de reabilitare a parcului Mezon (Foto)

Lucrările de amenajare a scuarului Mezon de pe bd. Moscova, din sectorul Rîșcani al capitalei, inițiate în luna august a anului trecut, au fost finalizate.

Încă un loc de odihnă amenajat pentru locuitorii capitalei.

În parc au fost reabilitate aleile pietonale, instalat iluminatul public decorativ, mobilierul urban și a coșurile de gunoi. Lucrările au costat 3,3 milioane de lei, surse alocate din bugetul municipal.

În anul curent, în scopul realizării proiectelor de amenajare a spațiilor publice, pentru fiecare sector au fost prevăzuți din bugetul municipal cîte 5 milioane de lei.

Proiectele care urmează să fie realizate în acest an sînt:

- Parcul Alunelul, sectorul Buiucani, finalizarea celei de a doua etape a proiectului, - Reabilitarea Scuarului din str. Bucuriei, sectorul Buiucani, - Modernizarea Parcului din str. Miron Costin, sectorul Rîșcani, - Modernizarea Aleii pietonale din bd. Mircea cel Bătrîn, sectorul Ciocana, - Reconstrucția totală a parcului La Izvor.

Alte proiecte pe care autoritățile își propun să le realizeze, cu ajutorul partenerilor, sînt:

- Amenajarea unui parc în zona adiacentă a Circului, - Reabilitarea Grădinii Publice ,,Ștefan Cel Mare și Sfînt", - Reabilitarea Parcului Catedralei Mitropolitane ,,Nașterea Domnului,".

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

parc , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1464 locuitori

Pașcani este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Pașcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Hîncești și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de locuitori. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.