Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 septembrie 2020, 15:00 views 3924
Havuzurile oferă chișinăuienilor răcoare și noi momente de fericire (VIDEO)
01 septembrie 2020, 15:00 views 3924

Havuzurile oferă chișinăuienilor răcoare și noi momente de fericire (VIDEO)

În condițiile actuale de vreme caniculară și pandemie COVID-19 havuzurile care funcționează în capitala Moldovei îi încîntă nespus pe chișinăuienii și oaspeții săi, oferindu-le răcoare și o oportunitate excelentă de a se bucura din nou de frumusețea orașului natal.

Așa cum s-a relatat anterior, pe 17 iulie, în ziua, cînd se sărbătorește 584 de ani de la prima mențiune a Chișinăului într-un document scris, în capitala Moldovei au fost puse în funcțiune havuzurile, care nu au fost pornite pînă acum din cauza pandemiei de COVID-19.

A fost activat havuzul din Grădina Publică „Ștefan Cel Mare”, cel de pe aleea de lîngă Gara Ferată, cel de la intrarea în Parcul „Valea Trandafirilor”, cel din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Biesu”, cel din scuarul de lîngă monumentul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovic, cel de lîngă Scara Cascadelor, cel din scuarul Catedralei etc.

Aceste havuzuri conferă un aspect frumos orașului și oferă răcoare locuitorilor săi, iar prin eforturi comune putem transforma din nou Chișinăul într-un oraș confortabil și frumos de care am fost întotdeauna mîndri.

Cu toate acestea, așa cum a menționat mai devreme Primarul General al municipiului Ion Ceban, nu trebuie să uităm de respectarea măsurilor de precauție recomandate de experți și să păstrăm distanța socială atunci cînd vizităm aceste havuzuri.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Havuz , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
3308 locuitori

Scumpia este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Scumpia, Hîrtop și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Fălești și la 140 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3308 oameni. Satul Scumpia a fost menționat documentar la începutul secolului al XVII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.