Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 septembrie 2020, 15:30 views 2828
Cînd vor fi modernizate terenurile sportive de la Ciocana
26 septembrie 2020, 15:30 views 2828

Cînd vor fi modernizate terenurile sportive de la Ciocana

În sectorul Ciocana din capitală se preconizează îmbunătățirea și modernizarea diferitor terenuri sportive.

Despre aceasta pentru portalul Noi.md au declarat reprezentanții preturii sectorului Ciocana, răspunzînd la doleanțele locuitorilor, care speră că autoritățile locale vor asigura starea normală a stadioane și a căilor de acces spre el, menționînd că în acest sector sînt multe stadioane, dar nu toate dintre ele sînt în stare bună și au căi bune de acces.

Pretura Ciocana a menționat că în sector sînt 33 de terenuri sportive intercartier și terenuri municipale cu diferită destinație sportivă. În urma verificării din luna mai curent, numai terenurile de pe str. N. Sulac, 8, bd. Mircea cel Bătrîn, 20, str. Petru Zadnipru, 11, str. Profesor lon Dumeniuc, 18-26, corespund stării tehnice necesare.

La celelalte terenuri, conform inventarierii, lipsesc parțial panourile și suporturile pentru plasele de volei, porțile de fotbal, lipsește îngrădirea corespunzătoare. În ceea ce privește terenul sportiv din preajma liceului cu profil sportiv nr.2, care în prezent este gestionat de DGETS a CMC, va fi renovat de către Federalia Națională de Fotbal a Republicii Moldova.

În ceea ce privește terenul sportiv din preajma liceului,, Gaudeamus", str. Petru Zadnipru, l4/4, gestionat la fel de DGETS a CMC, este înaintat spre aprobare către Consiliul Municipal Chișinău proiectul de construcție a unui teren de fotbal, inițiat de către Asociația Obștească Clubul Sportiv de Fotbal ,,SPORT".

După cum a menționat pretura Ciocana, la 15.07.2011, prin Hotărîrea irevocabilă a Curții de Apel Economice a Republicii Moldova, între Consiliul municipal Chișinău, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău, și SC ,,Acvaten & CO " SRL, a fost încheiat contractul de arendă a terenului sportiv cu suprafața de 1,8992 ha, de pe str. Petru Zadnipru, l6/4, adiacent Liceului Teoretic ,,Dacia", care la moment se află într-o stare deplorabilă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Ciocana , teren

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
451 locuitori

Unchiteşti este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la km de 152 Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 451 de oameni. Satul Unchitești a fost menționat documentar în anul 1483.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.