Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 ianuarie 2021, 11:00 views 3024
După sărbători brazii sînt aruncați prin curțile din capitală
18 ianuarie 2021, 11:00 views 3024

După sărbători brazii sînt aruncați prin curțile din capitală

După ce au servit drept decor și au făcut atmosferă în perioada sărbătorilor de iarnă, brazii au ajuns la gunoi. În această perioadă, curțile blocurilor s-au transformat în adevărate cimitire pentru pomii de Crăciun.

În timp ce unii oameni consideră că aceasta le este menirea, alții spun că odată cu tăierea brazilor are de suferit mediul ambiant.

Sărbătorile au trecut, iar atmosfera de Crăciun, a ajuns… la gunoi. Unii locuitori ai Capitalei consideră că e nedrept să tăiem pomii pentru doar cîteva săptămîni, scrie tv8.md.

Totuși, oamenii salută decizia autorităților de a reutiliza pomii de Crăciun.

Autoritățile municipale îndeamnă chișinăuienii să lase brazii doar în locurile special amenajate de unde aceștia vor fi colectați și, mai apoi, reutilizați. Pomii de Crăciun vor fi mărunțiți și folosiți drept substrat pentru plantele din parcuri.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

brad , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1454 locuitori

Alexanderfeld este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexanderfeld este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cahul și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1454 de locuitori. Satul Alexanderfeld a fost întemeiat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.