Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 februarie 2021, 12:00 views 3032
Primăria a anunțat unde sînt organizate iarmaroacele de primăvară
25 februarie 2021, 12:00 views 3032

Primăria a anunțat unde sînt organizate iarmaroacele de primăvară

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 15 februarie - 15 martie, a. c., Î.M. „Piața Centrală" organizează un iarmaroc tematic „Primăvara", pe strada Mitropolit Varlaam, pe segmentul dintre str. Armenească și Bulgară, fără suspendarea traficului rutier, informeaza Noi.md.

La tîrg vor fi comercializate suvenire, flori de grădină, mărțișoare, articole de meșteșugărit și alte mărfuri tematice.

Autorizațiile de funcționare pentru comercianții din cadrul tîrgului „Primăvara" vor fi eliberate de Pretura sectorului Centru. Organizatorul iarmarocului va asigura amenajarea locurilor de comerț, cu respectarea măsurilor de protecție și prevenire a răspîndirii infecției COVID-19.

Un iarmaroc similar, organizat în centrul orașului, în Scuarul Catedralei, pe str. A. Pușkin, în perimetrul bd. Ștefan Cel Mare și Sfînt - str. Columna, a fost anunțat de AO „Uniunea Meșterilor Populari din Moldova", sub formă de expoziție cu vînzare a obiectelor de meșteșugărit tradițional, cu genericul „Vine, vine primăvara cu Dragobete și Mărțișor", pentru perioada 14 februarie - 10 martie, a.c.

În context, amintim că iarmaroace tematice cu comercializarea mărțișoarelor și a suvenirelor sînt organizate tradițional, în toate sectoarele orașului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , iarmaroc , primăvară

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1696
Populația:
1010 locuitori

Fîrlădeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Fîrlădeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Fîrlădeni a fost atestat documentar în anul 1696.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.