Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 iulie 2021, 17:15 views 2251
În capitală a început restaurarea monumentului lui Serghei Lazo
28 iulie 2021, 17:15 views 2251

În capitală a început restaurarea monumentului lui Serghei Lazo

În Chișinău au început lucrările mult așteptate de locuitorii orașului privind restaurarea monumentului "Serghei Lazo", situat la intersecția străzilor Sarmisegetuza și Decebal.

Despre acest lucru a anunțat vice-pretorul sectorului Botanica, Iurie Vitneanschi, menționînd că pentru lucrările de reparație a monumentului și a teritoriului adiacent din bugetul municipal au fost alocate 400 de mii de lei.

Anterior, președintele Consiliului coordonator al compatrioților ruși, Alexei Petrovici, a menționat că monumentul conaționalului nostru, eroul Războiului Civil Serghei Lazo, situat în sectorul Botanica, se află într-o stare deplorabilă și trebuie restaurat.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , monument , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1636
Populația:
2837 locuitori

Speia este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanţă de 18 km de oraşul Anenii Noi şi la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2837 de oameni. Prima atestare documentară a satului Speia (cu numele Chivărul) datează din anul 1636.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.