Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 ianuarie 2023, 12:00 views 873
În centrul capitalei a apărut o sculptură în cinstea curățeniei
28 ianuarie 2023, 12:00 views 873

În centrul capitalei a apărut o sculptură în cinstea curățeniei

O sculptură apărută de curînd în centrul capitalei i-a pus pe oameni în dilemă.

Mulți chișinăuieni o consideră puțin ciudată și spun că nu-i înțeleg rostul. Asta chiar dacă aceasta reprezintă un măturător și este însoțită de inscripția „Păstrați curățenia”, transmite tv8.md.

Autoritățile municipale confirmă că e o compoziție în cinstea serviciilor care mențin ordinea în oraș, care a costat 60 de mii de lei și spun că pe străzile orașului vor apărea în curînd mai multe decorațiuni urbane similare, însoțite de mesaje.

Compoziția mai puțin obișnuită a fost instalată pe strada 31 august din centrul capitalei la sfîrșitul lunii decembrie. Aceasta reprezintă figura unui om, care ține o mătură în mînă, fiind însoțită de inscripția „păstrați curățenia”. Dacă unii locuitori ai capitalei salută ideea amplasării acestei sculpturi, alții spun că, deși trec frecvent pe aici, pînă acum n-au remarcat-o.

Sculptura a fost instalată de un agent economic, la inițiativa Preturii Centru.

„Revenind din una din capitalele europene, am observat că acolo sunt instalate mai multe decorațiuni urbane de acest tip. Revenind acasă, am optat ca în inima sectorului Centru, să fie instalată o astfel de lucrare”, a menționat pretorul sectorului Centru, Vadim Hîncu.

Potrivit autorităților municipale, în curînd în sectorul centrul al Capitalei, vor fi instalate mai multe decorațiuni urbane, cu diferite îndemnuri pentru locuitorii și oaspeții orașului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sculptura , Chisinau , curatenie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
514 locuitori

Străisteni este un sat din cadrul comunei Băcioi, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.65 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.69 km. Localitatea se află la distanța de 11 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 514 oameni. Satul Străisteni a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.