Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 august 2012, 11:08 Sfinții Împărați Constantin și Elena views 12089
21 august 2012, 11:08 Sfinții Împărați Constantin și Elena views 12089

Festivalul folcloric ”La umbra pinului bătrîn”

Cea de-a doua ediție a Festivalului Folcloric ”La umbra pinului bătrîn” a avut loc la 19 august curent în satul Bahrinești, raionul Florești. Evenimentul a reunit colectivele floclorice din raionul Florești: ”Busuioc din Bahrinesti” , ”Izvoraș cu apă rece” –s. Prajila, ”Țărăncuța”- s. Cuhurești de Sus, ”Vatra satului”- s. Răduleni Vechi, ”Cimbrișor”- s. Frumușica, ”Busuicul Dorului”s. Trifănești, ”Floare de nu ma uita”or. Mărculești, Ansamblu de dans popular ”Izvoraș”.

În cadrul festivalului a fost deschis un atelier de confecționare a jucăriilor din aluat sărat, expoziție de artă populară, concurs de confecționare a hainelor din papură pentru mascota festivalului.

În încheierea ediției a doua a festvalului folcloric ”La umbra pinului bătrîn” toate colectivele au primit diplome și a fost întinsă o masă tradițională cu opt oale cu sarmale pregătite de gospodinele satului Bahrinesti. Acest festival a devenit deja o tradiție și se desfășoară în fiecare an.



Sursa:  flortv.net

Cuvinte cheie:

folclor , Moldova , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
526 locuitori

Iurievca este un sat din cadrul comunei Gradişte, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 526 de oameni. Satul Iurievca a fost menționat documentar în anul 1815 cu denumirea Gălbenița.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.