Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 ianuarie 2016, 12:23 views 8763
La Bender au fost aduse icoana făcătoare de minuni și moaștele Sfintei Matrona
19 ianuarie 2016, 12:23 views 8763

La Bender au fost aduse icoana făcătoare de minuni și moaștele Sfintei Matrona

Obiectele sfinte au fost aduse la o mănăstire din Bender cu binecuvîntarea Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, a comunicat pentru Sputnik Moldova un reprezentant al Mănăstirii (de călugărițe) „Sf. Apostoli Petru şi Pavel" din Petropavlovsk.

În aceasta mănăstire, pentru a doua oară, au fost expuse icoana făcătoare de minuni și moaștele uneia dintre cele mai venerate sfinte din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse – Fericita Matrona de la Moscova.

Împreună cu moaștele ei, au fost aduse și o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, moaștele Sfîntului Mare Mucenic Dimitrie din Solun și alte sfințenii ortodoxe: icoana Sfîntului Ioan de Kronstadt și un epitrahil (accesoriu din veșmintele liturgice ale preotului – n.red.), aduse de la Sankt Petersburg, și o cruce cu o părticică din Sfînta și de viață făcătoarea Cruce a Domnului, din Ierusalim.

„Am observat mai multe cazuri de vindecare. Odată, o femeie a venit în cîrje, s-a atins de moaștele Sfintei Matrona și a plecat fără cîrje", a relatat pentru Sputnik călugăriță Nectaria, în numele stareței Elisabeta.

Sfințeniile se vor afla în Mănăstirea „Sf. Apostoli Petru şi Pavel" din Bender pînă la 30 ianuarie.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

icoana , moaşte , Bender

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
211 locuitori

Teleşeuca Nouă este un sat din cadrul comunei Teleşeuca, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Dondușeni și la 201 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 211 oameni. Satul Teleşeuca Nouă a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.