Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
La Sângerei au fost date în folosinţă locuinţele sociale (video)
Foto: facebook.com

La Sângerei au fost date în folosinţă locuinţele sociale (video)

35 de familii din Sângerei au primit cheile de la apartamente. Proiectul reconstrucţiei unui bloc cu cinci nivele cu locuinţe sociale a fost realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, relatează Mesager.

Pavel Capmari stă în scaunul cu rotile după un accident de muncă pe şantierele de construcţie din Rusia. Pânâ acum, tânărul a locuit împreună cu mama şi cu sora sa. „Astăzi sunt foarte bucuros că sunt în casa mea proprie, care mi-a fost ca un vis care mi s-a împlinit", spune el.

Blocul are apartamente cu una, două și trei odăi. Fiecare din ele dispune de bloc sanitar, încălzire autonomă, iar în bucătărie este instalat aragazul.

În posesia noilor locuinţe au intrat şi tineri specialiști care recent și-au întemeiat o familie.

Beneficiarii locuinţelor sociale sunt selectaţi de autorităţile locale. Astfel de blocuri au fost construite în mai multe raioane ale ţării.

La Călăraşi şi Briceni 80 de familii beneficiază deja de astfel de locuinţe, iar în scurt timp, vor fi finalizate lucrările de construcţie a locuinţelor sociale din raionul Hâncești. Săptămâna viitoare va demara construcţia lor la Ialoveni, iar până la finele anului - în raionul Leova.

Proiectul a fost iniţiat de Ministerul Dezvoltării Regionale, cu susţinerea financiară a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

locuință , asistenta sociala , familie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
101 locuitori

Selişteni este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 101 oameni. Satul Selişteni a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.