Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 iulie 2019, 15:25 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 4139
La Strășeni a fost deschisă pasarela reînnoită (Foto)
31 iulie 2019, 15:25 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 4139

La Strășeni a fost deschisă pasarela reînnoită (Foto)

Localnicii nu se vor mai confrunta cu dilema de odinioară. Locuitorii din Străşeni au suferit mai multe incomodităţi din cauza stării avariate a podului peste şinele de cale ferată, care era destinat pietonilor pentru a traversa în siguranţă această porţiune de linie.

Construit în 1983, podul cu o lungime de 126 de metri a ajuns nefuncţional, deoarece în perioada post-sovietică a fost, sincer vorbind, lipsit de îngrijirile cuvenite.

În loc de reabilitarea construcţiei vechi, s-a decis construirea unei pasarele noi, care şi-a primit astăzi primii „vizitatori”. Proiectul a costat aproximativ 12 milioane de lei, relatează Publika.

Cuvinte cheie:

Străşeni , pod

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2362 locuitori

Căpriana este un sat şi comună din raionul Străşeni. Căpriana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Strășeni și la 37 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2362 de oameni. Satul Căpriana a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.