Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 iunie 2017, 11:45 Muzica uşoară views 7470
În centrul țării au fost activate șase puncte de lansare a rachetelor antigrindină
23 iunie 2017, 11:45 Muzica uşoară views 7470

În centrul țării au fost activate șase puncte de lansare a rachetelor antigrindină

Alte șase puncte de lansare a rachetelor antigrindină au fost activate ieri în zona centru a țării, în special în localitățile din raioanele Călărași și Hîncești, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Autorității Aeronautice Civile, în urma lansării noilor puncte, aria de protecție antigrindină în Republica Moldova a fost extinsă cu circa 64 de mii de hectare.

Totodată, în baza cerințelor naționale și internaționale, dat fiind că activitățile de protecție antigrindină se asociază cu pericol pentru zborurile tuturor tipurilor de aeronave ce trec deasupra teritoriilor de impact, au fost implementate mecanismele de activare și dezactivare a zonelor cu permisiune de zbor pe perioada lansării rachetelor. În acest scop, modificările de configurație au fost incluse în Publicația de Informare Aeronautică și hărțile aeronautice gestionate de Eurocontrol.

Organizarea și desfășurarea activităților de lansare a rachetelor antigrindină va avea loc conform instrucțiunii de colaborare dintre ÎS Moldatsa, Comandamentul Forţelor Aeriene din cadrul Ministerului Apărării şi Serviciul Special pentru Influenţe Active asupra Proceselor Hidrometeorologice. În același timp, Autoritatea Aeronautică Civilă va monitoriza procesul de activare și dezactivare a zonelor de zbor, astfel încît să fie garantată în continuare siguranța aeronautică.

Perioada de protecție antigrindină este 15 aprilie – 30 septembrie, iar în anul curent vor fi active 121 puncte de impact al rachetelor.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Hînceşti , Călărași , grindină

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
1496 locuitori

Domulgeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Domulgeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești șu la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1496 de oameni. Satul Domulgeni a fost menționat documentar în anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.