Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 mai 2018, 10:25 Muzica uşoară views 11302
Oraşul Călăraşi s-ar putea alege cu o
03 mai 2018, 10:25 Muzica uşoară views 11302

Oraşul Călăraşi s-ar putea alege cu o "poartă a sărutului"

O adevărată poartă a sărutului ar putea apărea curînd la Călăraşi.

În 2017, în scuarul Consiliului raional din Călărași au apărut scaune din piatră, replica fidelă a lucrării celebrului sculptor Constantin Brîncuși. Atunci, președintele raionului, Sergiu Artene, declara că-și dorește în același scuar și o replică a uneia dintre cele mai celebre lucrări ale lui Brîncuși – "Poarta sărutului".

Iată că, la jumătate de an de la declarațiile respectiv, Consiliul raional Călărași a lansat un apel către călărășeni, inclusiv către cei din diasporă, pentru a contribui financiar la realizarea proiectului respectiv, care ar "completa ansamblul arhitectural al centrului orăşenesc cu o dominantă arhitecturală".

Potrivit lui Sergiu Artene, "Poarta sărutului" urmează să fie realizată din piatră de Cosăuți, iar valoarea estimativă este de 220 mii lei.

Numele călărășenilor care vor contribui la edificarea sculpturii cu cel puțin 2000 de lei, vor fi încrustate pe o placă de granit, care va fi amplasată pe lucrarea respectivă.

Numele celorlalți, care vor contribui cu o sumă mai mică, vor fi menționate pe pagina web a Consiliului raional.

Sursa: expresul.md

Cuvinte cheie:

Călărași , sculptor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
147 locuitori

Țapoc este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 147 de oameni. Satul Țapoc a fost menționat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.