Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 ianuarie 2019, 16:35 Muzica rock views 14596
Locuitorii a încă 5 localități din Transnistria pot să obțină numere neutre pentru mașini
11 ianuarie 2019, 16:35 Muzica rock views 14596

Locuitorii a încă 5 localități din Transnistria pot să obțină numere neutre pentru mașini

Proprietarii mijloacelor de transport domiciliați în localitățile Gîsca, Chițcani, Zahorna, Merenești și Cremenciug din raionul Căușeni pot obține plăci de înmatriculare cu numere neutre.

Modificări legislative în acest sens au intrat în vigoare, anunță Guvernul.

Procedurile de înmatriculare a mijloacelor de transport din localitățile vizate poate fi efectuată la sediile Agenției Servicii Publice a Republicii Moldova din Tiraspol și Rîbnița.

Amintim că plăcuțele cu numere neutre au început să fie eliberate din 10 septembrie curent. Numerele conțin trei litere și trei cifre.

Odată cu obținerea acestora, proprietarii mașinilor primesc și un pașaport tehnic, iar pe vehicul este aplicat stickerul cu simbolul "MD".

Pentru a traversa frontiera de stat, șoferii trebuie să prezinte certificatul de înmatriculare a transportului, permisul de conducere, Cartea Verde, raportul de inspecție tehnică periodică, actul care confirmă transmiterea în folosință a vehiculului, precum și alte acte necesare călătoriilor în străinătate, în corespundere cu cerințele țărilor de destinație.

Un autovehicul nu poate avea în același timp un număr neutru și un număr transnistrean.

Sursa: jurnal.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
458 locuitori

Uşurei este un sat din cadrul comunei Răcăria, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 458 de oameni. Satul Uşurei a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.