Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 octombrie 2020, 14:00 Muzica rock views 3765
Restricții noi în Transnistria, din cauza situației epidemiologice
05 octombrie 2020, 14:00 Muzica rock views 3765

Restricții noi în Transnistria, din cauza situației epidemiologice

Din cauza agravării situației epidemiologice, autoritățile de la Tiraspol au decis să instituie restricții noi în regiunea transnistreană.

Informația a fost publicată pe 5 octombrie pe site-ul așa numitului „Minister de Interne", scrie newsmaker.md.

Astfel, activitatea policlinicilor și a instituțiilor în care se desfășoară tratamente medicale curative a fost sistată. De asemenea, a fost interzisă desfășurarea manifestărilor culturale cu un număr mare de spectatori, inclusiv cele în aer liber.

Decizia a fost luată din cauza pandemiei de COVID-19.

În prezent, în regiunea transnistreană sînt 1071 de cazuri active de COVID-19. În total, de la începutul pandemiei, au fost testate pozitiv peste 4100 de persoane din stînga Nistrului, iar 100 au murit.

Amintim că, recent, autoritățile transnistrene au prelungit regimul de restricționare a intrărilor și a ieșirilor din Transnistria pînă pe 1 decembrie 2020. Totuși, în ziua alegerilor prezidențiale, locuitorii din stînga Nistrului vor putea să ajungă liber în drepta Nistrului, pentru a-și exercita dreptul la vot.

Sursa: newsmaker.md

Cuvinte cheie:

Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
874 locuitori

Bărboieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bărboieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Nisporeni şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 874 de oameni. Satul Bărboieni a fost menționat documentar în anul 1602 cu denumirea Popești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.