Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 iulie 2015, 10:35 views 7885
10 case din Pogăneşti au fost avariate de ploaia cu grindină
05 iulie 2015, 10:35 views 7885

10 case din Pogăneşti au fost avariate de ploaia cu grindină

Mai multe gospodării din satul Pogăneşti, raionul Hânceşti, au fost avariate după ce peste localitate s-a abătut o ploaie cu grindină. Aceasta a distrus acoperişurile caselor, geamurile, dar şi plantaţiile din grădini. Oamenii sunt disperaţi şi cer ajutorul autorităţilor. Informaţia a fost confirmată pentru Radio Moldova Actualităţi de seful serviciului de presă al Departamentului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu.

Potrivit sursei citate, în urma ploii torențiale din seara zilei de ieri, în localitatea Pogănești, raionul Hâncești, „au fost înregistrate prejudicii".

„Este vorba despre 10 case de locuit, care au fost afectate în urma ploii. De asemenea, în urma ploii a fost afectată și o porțiune de drum local - circa jumătate de kilometru. Comisia pentru situații excepționale urmează să stabilească toate circumstanțele și suma prejudiciului material", a spus Liliana Puşcaşu, adăugând că „persoane nu au avut de suferit".

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , localitati , ploi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1193 locuitori

Dzerjinscoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Dzerjinscoe este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Dubăsari și la 43 km de Chișinău. Populaţia satului Dzerjinscoe alcătuia 1193 oameni în anul 2011. Satul Dzerjinscoe a fost menționat documentar în anul 1793 cu denumirea Carantin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.