Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 aprilie 2018, 16:45 views 13714
În raionul Ialoveni a fost tăiată o livadă întreagă de pomi fructiferi
21 aprilie 2018, 16:45 views 13714

În raionul Ialoveni a fost tăiată o livadă întreagă de pomi fructiferi

Scandal în localitatea Horeşti, raionul Ialoveni.

Mai mulţi localnici sînt revoltați de faptul că pomii fructiferi de pe teritoriul cooperativei din sat au fost tăiaţi ilegal. Consilierii locali susţin că preşedintele cooperativei este cel care a recurs la acest gest şi care ulterior şi-a dat demisia.

Localnicii i-au cerut socoteală acestuia, funcţionarul însă le-a spus că nu ştie nimic despre acest caz. În schimb, primarul liberal democrat ştie deja ce va face cu lemnele.

Oamenii spun că pomii fructiferi au fost plantaţi de membrii cooperativei încă în anii 90 şi se aflau în gestiunea primăriei. Ei sînt indignaţi că aceştia au fost tăiaţi, mai ales că toţi localnicii aveau dreptul să culeagă fructe.

Oamenii cred că primarul satului, care este membru PLDM, a ştiut despre această situaţie, iar consilierii i-au cerut alesului local să sesizeze Procuratura Generală.

"Am venit cu un demers la primărie să examinăm cazul să vedem din ce cauză s-a defrişat fără acordul consiliului primăriei, fără un aviz de la ecologie, dat fiind faptul că terenul aparţine primăriei", a spus consilierul local, Iurie Carabeț.

Aproximativ 50 de metri steri de copaci se află în depozit, iar paznicul ne-a spus că aceştia au fost tăiaţi de fostul şef al cooperativei.

Fostul director al cooperativei şi-a anunţat demisia după ce membrii organizaţiei i-au cerut socoteală. Acesta nu a fost de găsit pentru a comenta situaţia.

Primarul localităţii nu a fost de găsit la birou.

Contactat telefonic, Petru Cigoreanu a declarat că lemnele urmează să fie vîndute bătrînilor din sat.

Sursa: prime.md

Cuvinte cheie:

Livadă , Defrișare , Ialoveni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
125 locuitori

Valea Verde este un sat din cadrul comunei Copanca, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Căușeni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 125 de oameni. Satul Valea Verde a fost înființat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.