Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 octombrie 2014, 15:04 Muzica minorităţilor naţionale views 12834
La Cimişlia va fi înfiinţat un parc industrial
Foto: infomarket.md
01 octombrie 2014, 15:04 Muzica minorităţilor naţionale views 12834

La Cimişlia va fi înfiinţat un parc industrial

În mai puţin de un an la Cimişlia va fi inaugurat un parc industrial, care va oferi în jur de 2000 de locuri de muncă. Deşi potenţialii investitori au fost deja identificaţi, principalul obstacol este lipsa unei infrastructuri care ar permite dezvoltarea afacerilor. Reprezentanţii autorităţilor locale şi centrale şi oameni de afaceri, s-au reunit la un forum pentru a discuta problema.

Parcul va fi amplasat pe o suprafaţa de 42 de hectare. Opt investitori îşi vor dezvolta aici afacerile. Investitorii sunt gata să vin, însă se împiedică de o problemă. „Avem o întârziere de un an, datorită unei legislații greoaie și datorită centralizării excesive care este în astăzi în Republica Moldova", constată preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

„Este o problemă pentru că acele angajamente care și le-a asumat administrația publică locală pentru dezvoltarea ZL de la Cimișlia un pic s-au tărăgănat. Mă refer la proiectul tehnic pe care aveau obligația să-l prezinte la ADR și l-am avut la începutul lunii septembrie. Cu toate acestea, până la finele anului vor porni lucrările, sunt sigur, dar foarte mult depinde de administrația publică locală", a spus la rândul său ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan.

În parcul industrial de la Cimişlia vor fi procesate produse agricole, va fi fabricat utilaj petrolier şi ambalaje.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , industrie , forum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1602 locuitori

Borceag este un sat şi comună din raionul Cahul. Borceag este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 137 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1602 oameni. Borceag a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.