Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 august 2016, 17:00 Muzica minorităţilor naţionale views 7021
Festivalul național al strugurelui, organizat în orașul Cimișlia (Foto)
23 august 2016, 17:00 Muzica minorităţilor naţionale views 7021

Festivalul național al strugurelui, organizat în orașul Cimișlia (Foto)

Prim-ministrul Pavel Filip a participat, duminică, la Festivalul național al strugurelui, organizat al patrulea an consecutiv în orașul Cimișlia. Evenimentul a întrunit viticultori din 18 raioane ale țării, care au venit să-și prezinte roada obținută.

În mesajul adresat viticultorilor, Premierul a menționat că munca și pasiunea cu care se cultivă strugurii ne duc faima țării pe plan internațional. "Am fost binecuvîntați de Dumnezeu prin oameni harnici, locuri pitorești și tradiții frumoase. Cultivarea strugurilor este o îndeletnicire a moldovenilor din cele mai vechi timpuri", a spus Pavel Filip.

Totodată, șeful Executivului i-a îndemnat pe cultivatorii de struguri șă-și continue activitatea, inclusiv prin implementarea noilor tehnologii, care sporesc considerabil producția. Pavel Filip a reiterat sprijinul Guvernului pentru agricultori în lansarea afacerilor competitive în domeniu.

"Strugurele a devenit fundamentul brandului de țară, iar sectorul vitivinicol este o ramură importantă a economiei naționale", a punctat Prim-ministrul.

În cadrul evenimentului, Premierul a discutat cu viticultorii despre condițiile și capacitățile de cultivare a viței de vie, precum și despre tehnologiile utilizate în procesul de producere și păstrare a strugurilor. Iar spre final, Pavel Filip împreună cu agricultorii și oaspeții festivalului s-au prins într-o horă de sărbătoare.

Festivalul strugurelui are ca scop promovarea producerii și consumului de struguri, precum și facilitarea stabilirii relațiilor comerciale între agricultori, inclusiv cu parteneri din străinătate. În acest an, evenimentul s-a extins la nivel național. Totodată, în septembrie a.c., pentru prima dată, urmează a fi organizat un festival al strugurelui moldovenesc în Varșovia, Polonia.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Festival , struguri , Cimișlia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
345 locuitori

Fîrlădenii Noi este un sat din cadrul comunei Fîrlădeni, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Căușeni și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Fîrlădenii Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.