Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 februarie 2017, 17:20 Muzica minorităţilor naţionale views 47926
În oraşul Cimişlia au fost majorate tarifele la apă
22 februarie 2017, 17:20 Muzica minorităţilor naţionale views 47926

În oraşul Cimişlia au fost majorate tarifele la apă

Locuitorii oraşului Cimişlia vor achita din luna curentă preţuri majorate pentru apă şi canalizare. Tarifele au fost modificate după ce în localitate a fost stabilit un singur furnizor, întreprinderea „Servicii Publice Cimişlia", transmite MOLDPRES cu referire la presa locală.

În urma majorării tarifelor, persoanele fizice vor achita 16 lei pentru un metru cub de apă, instituţiile publice – 19 lei, iar agenţii economici vor plăti 20 de lei pentru un metru cub de apă potabilă. Anterior, mai mult de jumătate din populaţia oraşului era asigurată cu apă de o întreprindere privată, care livra apă la un preţ comun de 10 lei pentru un metru cub.

Tudor Țurcanu, şeful întreprinderii „Servicii Publice Cimișlia", a explicat consumatorilor că majorarea tarifelor va permite acoperirea cheltuielilor pentru captarea şi distribuirea apei. „Începînd din luna februarie vom avea preţuri mai mari la apă. Trebuie de înţeles că nu se mai putea face faţă problemelor financiare. Ştim cu toţii cum au crescut tarifele la energie electrică, carburanţi etc.", a menţionat Ţurcanu.

Potrivit autorităţilor oraşului, aceste schimbări, chiar dacă sînt dureroase pentru consumatori, au fost necesare. „Nu puteam atrage investiții, investitorii ne întrebau cine este beneficiarul, cum vom implementa proiectele. Era o nevoie acută de a interconecta toate rețelele de aprovizionare cu apă și canalizare din oraș. Ne vom strădui să nu creăm dificultăți pentru orăşeni, pentru ca aceştia să aibă de suferit cît mai puțin", a afirmat primarul de Cimişlia, Gheorghe Răileanu, citat de gazetadesud.md.

Totodată, edilul a subliniat că noile condiţii de asigurare cu apă şi canalizare vor permite implementarea mai multor programe de îmbunătăţire a infrastructurii oraşului Cimişlia, inclusiv a Staţiei de epurare.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

apa , Cimișlia , tarife

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1515-1525
Populația:
2098 locuitori

Tohatin este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buneţi, Tohatin și Cheltuitori. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Tohatin a fost menționat documentar între anii 1515-1525.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.