Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 septembrie 2018, 15:30 views 15908
Festivalul ,,Nunta din Străbuni’’, de la Nimoreni
06 septembrie 2018, 15:30 views 15908

Festivalul ,,Nunta din Străbuni’’, de la Nimoreni

Duminică, 16 septembrie, ora 9:30, în satul Nimoreni, raionul Ialoveni, va avea loc Festivalul International al Tradițiilor și Obiceiurilor ,,Nunta din Străbuni'', ediția a I-a.

Festivalul Tradițiilor și Obiceiurilor din Străbuni ,,Nunta din Străbuni'' își propune să sporească atractivitatea turistică a s. Nimoreni, a raionului Ialoveni și a regiunii Centru a Republicii Moldova prin regăsirea obiceiurilor și tradițiilor de altă dată, care au o strînsă legătură cu educația generației tinere din localitate, din regiune și din întreaga Moldova.

Organizatorii festivalului ,,Nunta din Străbuni'' pledează pentru cultivarea dragostei întru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor populare din localitate, din diferite regiuni ale Moldovei și de peste hotare.

Cuvinte cheie:

Festival , sat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1984
Populația:
319 locuitori

Gornoe este un sat din cadrul comunei Micăuți, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Gornoe a fost înființat în anul 1984.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.