Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 noiembrie 2015, 15:55 views 9317
La Văsieni a început o campanie de amenajare artistică a stațiilor de așteptare
26 noiembrie 2015, 15:55 views 9317

La Văsieni a început o campanie de amenajare artistică a stațiilor de așteptare

Inspirați de stațiile pictate din Ialoveni, tinerii din Văsieni au decis să ofere și ei o pată de culoare satului. Astfel, în ziua de 21 noiembrie, una din stațiile de așteptare din satul Văsieni, situată în apropiere de spitalul din localitate, a fost pictată în motive cu maci.

Imaginea pictată pe stație reprezintă o mostră de imaginație și creație artistică, inspirată din mai multe picturi cunoscute. Tinerii care au contribuit la realizarea acestei idei sunt membrii clubului IMPACT, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani. Stația a fost curățată și pregătită de tineri după care s-a purces la pictarea propriu-zisă a acesteia. Un participant activ la decorarea stației a fost și primarul localității, Sergiu Candu, scrie ialovenionline.md.

Tinerii, împreună cu primarul, au anunțat că nu se vor opri aici și că vor urma alte cinci stații din localitate.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

stație , campania , arta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1267 locuitori

Corpaci este un sat şi comună din raionul Edineţ. Corpaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corpaci este situat într-o regiune de şes şi mici coline, la confluenţa rîului Racovăţ cu Prutul, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ, la 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 222 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1267 de oameni.  Satul Corpaci a fost atestat documentar în anul 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.