Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 iulie 2019, 10:20 views 3564
În UTA Gagauz-Yeri a apărut primul blog turistic al autonomiei
09 iulie 2019, 10:20 views 3564

În UTA Gagauz-Yeri a apărut primul blog turistic al autonomiei

În spaţiul online a apărut primul blog turistic despre atracţiile UTA Gagauz-Yeri. Portalul este administrat de colaboratori ai Centrului regional informaţional turistic şi executivului de la Comrat, transmite MOLDPRES.

Blogul reprezintă un ghid care, prin articole scurte publicate pe site, informează despre cultura, tradiţiile şi arta găgăuzilor, destinaţiile care fac autonomia găgăuză renumită în lume, ferma de cabaline „At Prolin", vestitele mori de vânt, vinul şi bucătăria locală etc.

„Găgăuzia este o autonomie situată în sudul Republicii Moldova, cu circa 130 de mii de locuitori, stabiliţi preponderent în localităţi rurale. Mare parte din localnici se consideră etnici găgăuzi – oameni cu trecut sovietic, limbă turcică şi credinţă creştin-ortodoxă", se menţionează într-unul din articolele de pe blog, citat de gagauzinfo.md.

Autorii blogului vin cu sfaturi practice privind destinaţiile care merită să fie vizitate, ce cadouri pot fi aduse din autonomie. Informaţiile sunt însoţite de imagini relevante.

„În ultimii ani blogurile turistice devin tot mai populare, deoarece se schimbă preferinţele, iar enciclopediile şi ghidurile voluminoase nu mai sunt funcţionale. Blogul este deschis şi pentru turiştii care au vizitat UTA Gagauz-Yeri şi doresc să-şi împărtăşească impresiile de călătorie", a explicat Vera Garciu, ghid care activează în regiune.

Primul blog turistic din autonomia găgăuză este administrat în limbile rusă şi engleză.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Găgăuzia , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
278 locuitori

Flutura este un sat din cadrul comunei Tîrşiţei, raionul Teleneşti. Localitatea Flutura se află la distanța de 45 km de orașul Telenești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 278 de oameni. Satul Flutura a fost atestat documentar în anul 1865.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.