Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 octombrie 2014, 11:34 Stilurile dansului moldovenesc views 11903
Pericol de epidemie la Ungheni
Foto: teotrandafir.com
23 octombrie 2014, 11:34 Stilurile dansului moldovenesc views 11903

Pericol de epidemie la Ungheni

Pericol de epidemie de Hepatita A în raionul Ungheni. Semnalul de alarmă vine din partea medicilor de la Centrul raional de Sănătate Publică, după ce în ultima săptămînă, 20 de persoane au fost diagnosticate cu Hepatita A, cu 17 cazuri mai mult decît cu o săptămînă mai devreme.

Primele persoane bolnave de hepatită au fost înregistrate în luna iunie, iar pînă-n prezent au fost confirmate 63 de cazuri. Potrivit reprezentanţilor de la Centrul de Sănătate Publică din Ungheni, infecţia ar fi pornit din localitatea Nicolaevca Veche, de la un copil care a fost în vizită la nişte rude în satul Sireţi, Străşeni, de unde ar fi contractat boala.

Sursa: www.jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

hepatita , sanatate , epidemie , Moldova , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
163 locuitori

Balmaz este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Anenii Noi și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 163 de oameni. Satul Balmaz a fost menționat documentar în anul 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.