Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 aprilie 2015, 11:00 Stilurile dansului moldovenesc views 10674
O grădiniţă din Ungheni a fost selectată pentru un proiect britanic în educaţia incluzivă
25 aprilie 2015, 11:00 Stilurile dansului moldovenesc views 10674

O grădiniţă din Ungheni a fost selectată pentru un proiect britanic în educaţia incluzivă

O grădiniţă de copii din oraşul Ungheni a fost selectată pentru a participa într-un proiect britanic de includere a terapiei muzicale în educaţia incluzivă şi va fi prima instituţie din Moldova unde aceasta va fi aplicată. Detaliile colaborării au fost discutate în cadrul unei recente vizite la Ungheni a ambasadorului Marii Britanii în R. Moldova, Philip Batson, relatează MOLDPRES.

Proiectul, realizat de o organizaţie caritabilă engleză, prevede includerea terapiei muzicale pentru copiii cu nevoi speciale, iar grădiniţa din Ungheni este totodată prima instituție preșcolară din ţară care a adoptat metoda de educaţie incluzivă. „Terapia muzicală este o parte extrem de importantă a celei incluzive, care aduce rezultate spectaculoase în recuperarea și integrarea în societate a copiilor cu deficiențe de comunicare", a menţionat Jane Ebel, terapeut muzical din Marea Britanie care va coordona proiectul.

Primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, a mulţumit reprezentanţilor ambasadei britanice pentru susținere, identificînd şi alte domenii de cooperare. În context, Ambros s-a referit la numeroase proiecte sociale implementate de primăria oraşului în parteneriat cu Fundaţia comunitară Ungheni.

La rîndul său, Philip Batson a subliniat importanţa sprijinului din partea autorităţilor locale la realizarea proiectelor sociale. "Va fi o deosebită plăcere să colaborăm cu Primăria oraşului Ungheni în vederea lansării noilor programe în beneficiul comunităţii", a precizat diplomatul.

Sursa: calm.md

Cuvinte cheie:

educatie , Moldova , localitati , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772-1773
Populația:
502 locuitori

Lopatna este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Orhei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 502 oameni. Satul Lopatna a fost menționat documentar în anii 1772-1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.