Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 aprilie 2015, 11:50 Stilurile dansului moldovenesc views 11011
Gările auto din Călăraşi şi Ungheni au fost renovate
25 aprilie 2015, 11:50 Stilurile dansului moldovenesc views 11011

Gările auto din Călăraşi şi Ungheni au fost renovate

Oraşul Ungheni are o gară auto nouă, iar călătoriile cu autobuzul au devenit mai plăcute pentru sutele de pasageri care zilnic circulă prin gara din localitate. Proiectul face parte din Programul de renovare a staţiilor auto din Republica Moldova, relatează Mesager.

Gara auto din Ungheni a fost construită din temelii. Până anul trecut, orașul nu avea o stație auto separată, iar Gara feroviară din oraș o adăpostea și pe cea auto. Ghișeele pentru casele de bilete erau într-o stare deplorabilă, iar angajaţii erau nevoiți să muncească în condiții insalubre.

Călătorii sunt cei mai entuziasmați de noua gară și spun că timpul petrecut în sala de așteptare a devenit mai scurt.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, care a inspectat instituțiile după reconstrucţie, a declarat că procesul de renovare a gărilor din țară abia a început.

Construcția Gării auto din Ungheni și modernizarea stației din Călărași a costat câte un milion de lei. Banii sunt alocați din bugetul Întreprinderii de Stat „Gări și Stații Auto".

Până acum, au fost finalizate cinci gări – Străşeni, Călăraşi, Ungheni, Făleşti, Floreşti. În 2015, urmează să fie reconstruite gările din Glodeni, Cantemir, Gara Auto Centru din Chişinău, precum şi va continua modernizarea Gării de Nord.

Sursa: calm.md

Cuvinte cheie:

gara auto , localitati , Moldova , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
798 locuitori

Pistruieni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pistruieni, Pistruienii Noi și Hîrtop. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Telenești și la 94 km de Chișinăi. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pistruieni a fost menționat documentar în anul 1590.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.