Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 decembrie 2016, 16:30 Stilurile dansului moldovenesc views 16429
Parcul Central din Ungheni va fi reamenajat
28 decembrie 2016, 16:30 Stilurile dansului moldovenesc views 16429

Parcul Central din Ungheni va fi reamenajat

Primăria or. Ungheni în parteneriat cu Asociația „Ungheneni de Pretutindeni" a obținut finanțare pentru proiectul „Amenajarea unui spațiu de odihnă și agrement în Parcul Central al orașului Ungheni".

Astfel, potrivit Primăriei Ungheni, va fi amenajată aleea centrală, ce pornește dinspre strada Grigore Ureche și Mănăstirea Sf. Gheorghe. Se preconizează pavarea aleii, instalarea de bănci, coșuri de gunoi, iluminare, dar și construirea unei piste pentru bicicliști.

Reamenajarea acelui spațiu va fi posibilă grație suportului Agenției Elvețiene pentru Cooperare si Dezvoltare (în cadrul proiectului Migrație și Dezvoltare Locală/PNUD), a Primărie orașului Ungheni, dar și a unghenenilor de pretutindeni.

Bugetul total al acestui subproiect este de 50.000 $, dintre care grantul PNUD Moldova este de 20.000 $, contribuția Primăriei orașului Ungheni – 10.000$, a Consiliului raional Ungheni – 10.000 $. Urmează ca și cetățenii, ungheneni de pretutindeni să pună mînă de la mînă și să adune 10.000$.

Astfel, ne adresăm tuturor băștinașilor ungheneni, celor rămași acasă, dar și celor plecați peste hotarele țării, cu un apel în susținerea proiectului de colectare a fondurilor pentru reamenajarea Parcului Central din orașul Ungheni.

Știm că oriunde v-ați afla în lumea mare, purtați în suflet amintiri frumoase despre parcul copilăriei voastre. Astăzi parcul nu mai este cel de altădată. Starea lui s-a înrăutățit considerabil, infrastructura este învechită și nesigură. Aleile și băncile parcului sînt deteriorate, iar pe alocuri lipsesc. Nu sînt condiții pentru odihnă și activități de agrement. Nu există iluminare, ceea ce face zona nesigură pentru plimbările de seară.

Au fost multiple încercări de a identifica soluții și resurse pentru amenajarea Parcului Central din orașul Ungheni. Acum s-a ivit o posibilitate reală ca parcul să fie renovat așa cum ne dorim cu toții.

La data de 15 decembrie a fost lansat proiectul de colectare a fondurilor pentru reamenajarea parcului central din Ungheni pe platforma www.guvern24.md.

În acest context, Primăria orașului Ungheni îndeamnă locuitorii orașului, dar și unghenenii de peste hotarele țării, să se implice activ în campania de colectare a fondurilor. De asemenea, încurajăm unghenenii să vină cu propuneri în ceea ce privește diversificarea modalităților de colectare a fondurilor destinate reamenajării Parcului Central, ca într-un final, să ne bucurăm împreună de un parc modern și frumos amenajat.

Sugestii privind modalitatea de colectare a fondurilor puteți trimite pe adresa electronică a Primăriei: primaria.ungheni@gmail.com.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Ungheni , parc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
735 locuitori

Chioselia Rusă este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Chioselia Rusă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de municipiul Comrat și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 735 de locuitori. Satul Chioselia Rusă a fost menționat documentar în anul 1891.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.