Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 februarie 2017, 14:45 Stilurile dansului moldovenesc views 3301
Locuitorii orașului Ungheni vor beneficia de încă două stadioane amenajate conform standardelor internaționale
16 februarie 2017, 14:45 Stilurile dansului moldovenesc views 3301

Locuitorii orașului Ungheni vor beneficia de încă două stadioane amenajate conform standardelor internaționale

În curînd locuitorii orașului Ungheni vor beneficia de încă două stadioane amenajate conform standardelor internaționale și care vor corespunde cerințelor de practicare a activităților sportive.

Acest fapt se datorează participării orașului Ungheni, în parteneriat cu orașul Novoselytsya, regiunea Cernăuți, Ucraina în cadrul proiectului "Modernizarea infrastructurii transfrontaliere de sport pentru o viață sănătoasă", care va fi finanțat de Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat al Primăriei.

"Va fi amenajat un spațiu pentru două stadioane de tenis, volei și minifotbal pe teritoriul stadionului central din orașul Ungheni, care vor fi accesibile pentru toți amatorii de sport. Astfel, vom beneficia de o infrastructură adecvată pentru practicarea sportului conform standardelor Europene, " a declarat Eduard Balan, viceprimarul orașului Ungheni.

Proiectul își propune să implementeze conceptul "Sportul Pentru toți" prevăzut de Strategia de Dezvoltare a culturii fizice și sportului în Republica Moldova pentru perioada 2013 – 2020 și are ca obiectiv încurajarea practicării activităților fizice pentru un număr cît mai mare de persoane. De asemenea, prin implementarea acestuia se urmărește consolidarea cooperării transfrontaliere între echipele sportive din Ungheni și Novoselytsya în cadrul competițiilor.

"Este un proiect interesant și important pentru orașul Ungheni. Tinerii sportivi și antrenorii acestora vor beneficia de un spațiu amenajat pentru realizarea obiectivelor de creștere a performanțelor sportive. Pe de altă parte, competițiile transfrontaliere care se vor desfășura aici vor contribui la îmbunătățirea cooperării între echipele sportive din Ungheni și orașul Novoselytsya din Ucraina" a concluzionat Alexandru Ambros, primarul orașului Ungheni.

La ceremonia de semnare a Acordurilor de Grant în cadrul Programului de Cooperare Teritorială a Parteneriatului Estic Moldova – Ucraina care a avut loc pe data de 1 februarie 2017 au participat reprezentați a 16 localități transfrontaliere.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Ungheni , stadion , sport , construcție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
1306 locuitori

Bursuc este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bursuc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Nisporeni și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1306 oameni. Satul Bursuc a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.