Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 iunie 2015, 15:25 views 10755
Drumul dintre Carahasani și Antonești, deschis pentru circulație
09 iunie 2015, 15:25 views 10755

Drumul dintre Carahasani și Antonești, deschis pentru circulație

Drumul de importanță regională şi locală, care face conexiunea dintre localitățile Carahasani și Antonești, raionul Ştefan Vodă şi care asigură accesul a circa 6 mii de cetăţeni la traseele naţionale a fost deschis la 5 iunie, pentru circulație.

În cadrul unui proiect de dezvoltare regională au fost reabilitaţi circa 3,18 km care până în anul 2013 erau într-o stare deplorabilă. Populaţia din satele Carahasani, Antonești şi Caplani, precum şi din alte sate vecine au participat împreună cu Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi autorităţile publice locale la ceremonia festivă de dare în exploatare a drumului.

„De astăzi, maşinile pot circula pe acest drum reabilitat mult mai uşor, iar pentru şoferi va fi o plăcere să conducă. Prin reabilitarea drumului vrem să susţinem şi producătorii din regiune pentru că pentru o afacere prosperă este necesară o infrastructură de drum durabilă", a subliniat ministrul Vasile Bîtca.

Totodată, ministrul a precizat că pentru reabilitarea drumului au fost alocaţi circa 8,5 mln lei din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională.

Amintim că în acest an, din Fondul Național de Dezvoltare Regională sunt alocați circa 187 mln lei pentru realizarea a 26 de proiecte.

Sursa: provincial.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
916 locuitori

Meşeni este un sat şi comună din raionul Rezina. Meşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Meșeni este situat la o distanță de 40 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 916. Satul Meșeni este menționat documentar la 27 aprilie 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.