Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 mai 2016, 15:30 Personalităţi views 6716
Festival raional pentru cei mici din Criuleni
29 mai 2016, 15:30 Personalităţi views 6716

Festival raional pentru cei mici din Criuleni

Festivalul raional al creaţiei artistice a celor mici „De la lume adunate, înapoi la lume date...", ediţia a V-a a avut loc la 25 mai în incinta Centrului de Cultură şi Tineret Gr. Sîrbu din or. Criuleni. Despre aceasta se anunță pe pagina web a Consiliului raional Criuleni.

La concurs, au participat colective etnofolclorice şi solişti din 12 instituţii preşcolare: Criuleni: gr. „Mesteacănul" şi gr. „Spicuşor", gr. Măgdăceşti, Drăsliceni, Dubăsarii Vechi, Corjova, Slobozia-Duşca, Ratuş, Hîrtopul Mare, Cruglic, Boşcana şi Porumbeni.

În rezultatul evoluării, de premiul mare (600 lei şi diplomă de gratitudine) a beneficiat colectivul de copii a gr. „Romaniţa" din s. Dubăsarii Vechi, manager Chetruşca Nadejda, lucrător muzical Stavilă Zinaida.

Pe locul întîi s-a plasat colectivul etnofolcloric al gr. „Floricica" din s. Măgdăceşti, (premiul 500 lei şi diplomă de gradul unu), manager Onica Ecaterina, lucrător muzical Soltan Ion.

Pe locul doi s-au plasat două colective: colectivul de copii din gr."Porumbiţa" din s. Corjova, conducător Cireş Maria, lucrător muzical Pănuţa Petru şi colectivul din gr. Ratuş, manager Negură Vera şi conducător muzical Onica Marina. Aceste colective s-au învrednicit de diplomă de gradul doi şi de cîte o primă în mărime de 350 lei.

Locul trei a fost împărţit de colectivul etnofolcloric a gr. „Spicuşor" din Criuleni, conducător Batrîncea Ludmila, lucrător muzical Ermurachi Elizaveta şi colectivul de copii a gr. Slobozia-Duşca, conducător Iliescu Ina, lucrător muzical Donscoi Corina. Aceste colective au primit cite o diplomă de gradul trei şi cîte o primă în mărime de 250 lei.

Cu menţiune şi primă în valoare de 150 lei a fost apreciat colectivul grădiniţei de copii din s. Cruglic, conducător Verdeş Tamara, educator Trocin Elizaveta.

Toţi copiii care au participat la concurs au primit dulciuri şi multe emoţii pozitive.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Festival , copii , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1725 locuitori

Calaraşovca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berezovca şi Calaraşovca. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1725 de locuitori. Satul Calaraşovca este situat la o distanţă de 30 km de oraşul Ocniţa şi la 210 km de Chișinău. Satul  Calaraşovca a fost întemeiat în anul 1622.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.