Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 ianuarie 2013, 09:25 Concursuri, expoziţii, proiecte views 10542
10 ianuarie 2013, 09:25 Concursuri, expoziţii, proiecte views 10542

Primele colinzi de Crăciun răsună tradiţional în biserici

Ani de-a rîndul, după Sfînta Liturghie , oficiată în biserica ortodoxă cu hramul "Acoperămîntul Maicii Domnului" din Donduşeni, credincioşii devin părtaşi ai unui adevărat concert de colinde de Crăciun. În această zi biserica îmbracă straie de sărbătoare, iar atmosfera deosebită adună zeci de creştini. Sfînta Liturghie a fost oficiată de către protoiereul Roman, parohul acestui locaş, în prezenţa a numeroşi credincioşi. Mulţi enoriaşi aduc la slujbă şi copiii, pentru a le altoi din pruncie dragostea faţă de Dumnezeu şi tradiţiile creştine.

Potrivit lor, anume Biserica serveşte drept punte de legătură nezdruncinată între trecutul istoric şi prezent. Nelipsit în această zi a fost şi Moş Crăciun. Bătrînul Sfătos a ascultat recitalurile copiilor şi i-a bucurat cu dulciuri. Împreună cu cei prezenţi la slujba praznicală, Moş Crăciun s-a delectat ascultînd colinzile în interpretarea corului bisericesc "Anghelos”. 

Cuvinte cheie:

sarbatoare , localitati , religie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
26 locuitori

Sadchi este un sat din cadrul comunei Caterinovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Sadchi alcătuia 26 de oameni în anul 2011. Satul Sadchi a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.