Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 octombrie 2018, 16:45 views 11399
Cum arată parcul din satul Mileşti, Nisporeni, după amenajare (Foto)
16 octombrie 2018, 16:45 views 11399

Cum arată parcul din satul Mileşti, Nisporeni, după amenajare (Foto)

În parcul din satul Mileşti, raionul Nisporeni, au fost finalizate lucrările de amenajare. O comisie specială a evaluat recent proiectul şi a apreciat că acesta a fost realizat conform normelor.

Lucrările de amenajare a parcului din Mileşti fac parte dintr-un amplu program de îmbunătăţire a infrastructurii în Regiunea Centru a ţării. Acesta este implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, din mijloacele Fondului Naţional de Dezvoltare Regională care a oferit circa 1,6 milioane de lei.

În parcul de la Mileşti au fost pavate aleile, cu o suprafaţă totală de trei mii de metri pătraţi, au fost schimbate băncile şi coşurile pentru gunoi.

Potrivit primarului Radu Vîrlan, „parcul din Mileşti are 150 de ani, este o atracție turistică importantă, fiind mîndria localității". "Ani de zile în acest parc nu s-a investit nimic, el era aproape de distrugere, de aceea proiectul respectiv a fost foarte binevenit", a menţionat primarul.

Parcul din Milești a fost fondat de către moșierul Constantin Cazimir, aici fiind plantate specii rare de pomi. Parcul face parte din Rezervația peisagistică "Cazimir-Milești" și constituie un monument al arhitecturii de peisaj, fiind protejat de stat.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

parc , Milești

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1591 locuitori

Heciul Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1591 de oameni. Satul Heciul Vechi a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.