Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 noiembrie 2013, 11:01 Arta din epoca preistorică views 12296
13 noiembrie 2013, 11:01 Arta din epoca preistorică views 12296

La Drochia a fost inaugurată o școală sportivă unicală



O școală sportivă cu titlu de unicat a fost ianugurată la Drochia. Şcoala a fost reconstruită conform tehnologiilor de ultimă oră şi este unica instituţie care beneficiază de energie geotermală și solară. Prezenți la eveniment, mai mulți oficiali au îndemnat elevii să beneficieze din plin de noile condiții și să facă sport, anunță tv7.md.

Sala de sport are marcaje de standard european pentru volei şi baschet, iar pardoselile instalate şi sistemul de ventilare sînt de ultimă generatie. La inaugurare a fost prezenta si ambasadorul Suediei in Moldova, Ingrid Tersman, care a ramas surprinsa de rezultatele finale.

Școala de sport este frecventata de peste 200 de copii. Pentru renovarea capitală a instituției s-au cheltuit 9 milioane de lei, bani alocaţi de guvernul suedez. Suplimentar au fost alocate surse financiare în sumă de peste 3,5 milioane de lei pentru instalarea sistemului de încălzire geotermală.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

localitati , scoala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
514 locuitori

Socoleni este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Anenii Noi și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 514 locuitori. Satul Socoleni a fost înființat în anul 1965.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.